Over ons


Schilderscollectief Aquarelmere is opgericht in 2006 door onder andere kunstschilders uit de Waterwijk in Almere. Wij zijn een groep van enthousiaste vrijetijds-kunstschilders, die werken in aquarel (waterverf).

Op dondermiddag schilderen wij in Buurtcentrum De Draaikolk in Almere. We werken zonder docent. Door elkaar te helpen komt iedereen steeds weer een stapje verder. Minder ervaren schilders worden door de meer geroutineerde leden verder geholpen. Aan het einde van een schildermiddag bespreken we gezamenlijk de resultaten. Deze zijn iedere keer verrassend omdat iedereen toch zijn/haar eigen stijl heeft.
Onze schilders werken met veel plezier en doordat vele facetten van het schilderen voorbij komen  dragen onze middagen ook bij aan een bredere cultuurbeleving voor de deelnemers. Onze leden komen natuurlijk uit de Waterwijk maar ook uit andere delen van Almere.

Heel gevarieerde onderwerpen komen aan de orde, zoals stillevens, landschappen, dieren, menselijke figuren, bloemen etc. Iedereen heeft zeggenschap in de keuze van onderwerpen. Dit betekent dat je soms ook onderwerpen schildert die je zelf misschien niet direct had gekozen maar dat levert vaak verrassend leuke resultaten op. We kennen ook middagen waarbij iedereen de vrije keuze van een onderwerp heeft zodat je ook je eigen favoriete onderwerpen kunt schilderen.

Andere activiteiten van ons collectief zijn, het organiseren van exposities van ons werk en bijvoorbeeld het gezamenlijk bezoeken van musea en tentoonstellingen.

Deelname is o.a. afhankelijk van de beschikbaarheid van een plaatsje. Om teleurstellingen te voorkomen willen wij vooraf altijd eerst even met een aspirant deelnemer kennismaken. Wij moeten dat ergens in ons programma passen, daarom kan dit alleen op afspraak. Ons schilderseizoen start in september en eindigt in mei.


Heb je al enige schilderervaring en zin om in een gezellige kleine groep te aquarelleren? Of wil je nadere informatie? Neem dan contact met ons op.